11 mar. 2018

Cum sa economisesti rapid

Vrei sa strangi bani pentru a putea sa ii pui deoparte la sfarsitul lunii si nu doar sa supravietuiesti cu salariul lunar pana ce iti va veni salariul ? Sau poate vrei sa iti platesti cat mai repede datoriile la banca? Ai ajuns pe site-ul potrivit.

Iti voi spune foarte multe metode insa tu esti cel care are nevoie de multa motivatie interioara pentru a putea sa si aplice aceste sfaturi.
In primul rand ar trebui sa ai un loc de munca destul de bine platit. Asigura-te ca ai un loc de munca care sa fie in conformitate cu educatia ta. Cauta zilnic oferte de munca pana iti gasesti jobul potrivit. Cand primesti salariul calculeaza cati bani iti raman dupa ce platesti chiria, rata lunara, utilitati (curent, apa, gazul), abonamentele ( telefon, internet, transport public, sala de gimnastica), eventuala benzina.
Incearca sa distingi ce ai nevoie vs. ce vrei. Daca nu te uiti des la televizor si mai ales nu ai nevoie de multe canale, alege sa nu ai televizor deloc. Poti in schimb sa iti faci abonament doar la Netflix sau un alt loc online unde poti sa vezi seriale si filmele tale preferate pe care nu ai putea sa le vezi la televizor. Daca ai abonament la sala si mergi foarte rar, propune-ti sa faci gimnastica acasa sau in aer liber, sau sa platesti pe zi, in cazul in care ar fi mai ieftin.
Urmeaza sa calculezi cati bani dai intr-o luna pentru mancare. Este foarte posibil ca aici sa mearga cea mai mare parte din salariul tau.

1. Fa-ti o lista cu lista saptamanala cu felurile de mancare. Mergi la magazin si cumpara doar ce ai nevoie pentru a putea face retele acasa. Daca esti o singura persoana, sau chiar doua, 100 de lei pe saptamana ar trebui sa iti ajunga. Aici se incadreaza si toate lucrurile necesare precum hartie igienica, sapun, sampon. Ofera-ti alti 50 de lei in fiecare saptamana pe care poti sa ii folosesti in caz ca ai nevoie de o noua imbracaminte sau orice altceva ce ai putea sa ai nevoie. Pana la sfarsitul lunii ar trebui sa fi consumat 600 ron pentru produse alimentare si alte produse de consum.

1. Cumpara haine second hand si doar daca ai nevoie si chiar vei purta.
2. Nu cumpara sucuri, dulciuri si alte tentatii. Bea doar apa si ceaiuri.
3. Bea multa apa si fructe. Iti va da starea de satietate si e mai sanatos.
4. Consuma foarte putin produse lactate si carne. In general sunt foarte scumpe.
5. Daca ai copii mici, imprumuta de la rude haine si alte lucrusoare pentru copii, pe care copii lor nu le mai folosesc.
6. Incearca sa mergi cat mai rar la cumparaturi. Maxim de doua ori pe saptamana ar trebui sa fie de ajuns pentru a nu avea tentatii sa cumperi mai mult decat ai stabilit.
7. Pregateste-ti micul dejun si pranzul pentru scoala, locul de munca etc.
8. Mergi la biblioteca.

Banii care iti raman la final, dupa ce ai platit utilitatile si cei 600 ron ce ii vei pune deoparte intr-un plic si folosi saptamanal, ii poti salva in fiecare luna pentru obiectivul ce ti l-ai propus.

Depinzand de suma datoriei sau al obiectului pe care vrei sa il cumperi, ar trebui sa stabilesti de cate luni sau poate chiar ani ai nevoie, pentru a reusi sa atingi scopul propus.
Dupa prima luna totul va fi mult mai usor iar tu vei reusi sa salvezi automat.
Scrieti-mi in comentarii daca aveti vreo nelamurire sau daca credeti ca ati putea sa traiti frugal pentru a va atinge obiectivele propuse. Sa fii econom nu este o rusine si nicio avaritate. Este o mare calitate sa traiesti mai modest, decat sa traiesti in datorii si sa folosesti mai multi bani decat ti-ai permite. Cei din jur vor fi mult mai atrasi de faptul ca sti sa iti gestionezi banii sanatos si intelept, decat de felul neglijabil in care folosesti banii. Tu ce alte obiceiuri ai pentru a pune bani deoparte?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu