19 mar. 2018

10 lucruri cumparate, prin care am salvat bani

1. Masina de facut paine.
 Cred ca fiecare dintre noi mancam paine in fiecare zi. De ce sa nu ne facem propria paine acasa, cu ingrediente pe care noi le decidem. Poti sa iti alegi o faina mai sanatoasa decat cea alba, si multe seminte pe care sa le adaugi in painea ta. Este mai sanatos si pentru o lunga perioada de timp, mai economic. Daca nu vrei masina de facut paine poti sa o faci la cuptor.

2. Oala cu presiune.
Inainte sa folositi aceasta oala va rog sa cititi manualul de instructiune pentru ca poate fi foarte periculoasa daca nu se respecta instructiunile. Puteti salva foarte mult gaz, in 30 minute fasolea e gatita.Nu e nevoie de 2 ore ca la oala obisnuita. Eu de cand nu mai mananc carne, folosesc oala cu presiune deoarece mananc foarte multa linte. Dar nu doar pentru linte si fasole e buna oala cu presiune, ci pentru orice vreti sa gatiti mai repede. Varza, cartofii, morcovii, se fierb foarte repede iar legumele isi pastreaza mai mult din vitamine. Mancarea facuta la oala cu presiune e mult mai buna pentru ca condimentele sunt foarte bine patrunse si mancarea e mai  aromata.

3. Bicicleta
Daca am intre 2 si 6 kilometri de mers pana la lucru, in loc sa iau tramvaiul sau autobuzul, prefer sa merg cu bicicleta. Daca trebuie sa merg doar cateva statii prefer sa merg pe jos. E un exercitiu bun si salvezi bani in acelasi timp.

4. Alarma cronometru, orice tip de ceas sau alarma de la telefon chiar, poate sa te ajute sa economisesti bani. Data viitoare cand esti in baie si faci dus, porneste cronometrul si incearca sa faci dus intr-un timp pe care ti-l propui. Alege dusurile scurte in locul bailor lungi. Cand facem dus, de multe ori uitam notiunea timpului, insa contorul apei nu. Alege sa folosesti apa intr-un mod constructiv.

5. Abonamentul la biblioteca
In biblioteca mare se gasesc de cele mai multe ori aproape toate cartile. Sunt foarte multe carti pe care poti sa le imprumuti, in loc sa le cumperi. Daca te intereseaza anumite citate pe care nu vrei sa le uiti, scrie-le intr-o agenda.

6. Flacon de apa
In loc sa cumperi flacoane de 500 ml de fiecare data cand iti este sete, cumpara-ti un flacon pe care poti sa-l reutilizezi. Poarta acest flacon cu tine, in geanta. In acelasi timp, esti hidratata si salvezi bani.

7. My Passport
In loc sa iti cumperi zeci de CD-uri sau memory stickuri, cumpara-ti un My Passport de 2 TB.

8. Becurile ecologice care salveaza energie. Daca nu stii ce sa alegi, citeste sau intreaba un angajat atunci cand esti in magazin.

9. Cosmetice facute cu ingrediente din casa. Uleiul de cocos poate sa fie folosit ca masca pentru par, ulei de corp si de fata, demachiant. E fara chimicale si poti sa il adaugi si in mancare.

10. Yoga in loc de sala
Exista atatea exercitii pe care poti sa le faci la tine acasa. Invata cateva exercitii de pe internet in functie de ce vrei sa incerci.

Tu prin ce cumparaturi ai salvat bani?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu